La nivelul comunei Conţeşti, este responsabil cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă domnul Corneliu Ionescu, care poate fi contactat la numerele de telefon: 0758.530.724 sau 0786.047.976.

 

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă este o structură specializată, cu o dotare specifică, constituit în subordinea consiliului local, destinat să execute activităţi de prevenire, monitorizare şi gestionare a situaţiilor de urgenţă în sectorul de competenţă.

Asigură coordonarea de specialitate a activităţilor de apărare împotriva incendiilor şi de protecţie civilă, îndeplineşte atribuţiile de prevenire a riscurilor producerii unor situaţii de urgenţă, prin activităţi de îndrumare şi control.

Intervine în timp oportun pentru limitarea sau înlăturarea consecinţelor situaţiilor de urgenţă şi să efectueze acţiuni de ajutor şi salvare a oamenilor şi a bunurilor materiale în caz de dezastre, în cooperare cu celelalte structuri abilitate pentru asemenea situaţii.

 

VEZI AICI AVERTIZĂRILE METEOROLOGICE ÎN VIGOARE LA ACEASTĂ ORĂ!


SEMNIFICAŢIA CODURILOR DE ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ

ROŞU

Sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate foarte mare (vant, ploi abundente, descarcari electrice, grindina, canicula, ger). Exista risc de viituri majore.

PORTOCALIU

Sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate mare (vant, ploi abundente, descarcari electrice, grindina, canicula, ger) Exista risc de viituri pe riurile mici.

GALBEN

Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri.

VERDE

Nu sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase.

 

URMAŢI LINK-URILE DE MAI JOS PENTRU A OBŢINE MATERIALE INFORMATIVE DE PREVENIRE

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.