V-aţi întrebat vreodată ce simte o persoană care, după o viaţă de muncă, îşi trăieşte neputinţa singură? V-aţi imaginat vreodată cum este să te copleşească boala, iar existenţa de zi cu zi să devină un chin? Probabil că foarte puţini dintre dumneavoastră v-aţi pus în locul acestor bătrâni…

 

Ne-am bucurat să descoperim în comuna Conţeşti, din judeţul Dâmboviţa, un Centru de Asistenţă cu aspect intim, un spaţiu unde să-ţi trăieşti ultimii ani din viaţă fără regrete. Primarul Marian Alexandru ne-a declarat că administraţia locală a reuşit să implementeze cu succes, cu fonduri europene nerambursabile, un proiect de extindere şi reabilitare, în valoare de 2,6 milioane de lei, fără TVA. Investiţia a fost dată la gata pe 21 mai 2015.

 

Pe lângă recompartimentare şi modernizare, într-o săptămână, se va construi un solar şi un atelier de tâmplărie, pentru ca bătrânii să-şi poată „omorî” timpul executând diferite activităţi gospodăreşti. Pentru relaxare în aer liber, aceştia vor avea la dispoziţie un foişor. Evident, cei care se simt în putere se pot plimba şi prin pădurea de la marginea satului.

 

Urmare investiţiei, capacitatea Centrului de Asistenţă Mereni a fost extinsă de la 20 la 45 de locuri. În acest moment, mai sunt disponibile doar şase. Acestea pot fi ocupate de persoane din orice colţ al ţării. Bătrânii care doresc să vină aici sau aparţinătorii lor trebuie să plătească 1.000 de lei lunar, un tarif cu mult mai mic faţă de cele practicate în alte cămine din ţară.

 

Asistaţii beneficiază de îngrijire medicală 24 de ore din 24. Primarul Marian Alexandru ne-a spus că, în scurtă vreme, echipa de angajaţi a Centrului, alcătuită acum din 17 persoane, va fi întregită cu un psiholog şi un kinetoterapeut.

 

SURSA MATERIAL: www.incomod-media.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.