V-aţi întrebat vreodată ce simte o persoană care, după o viaţă de muncă, îşi trăieşte neputinţa singură? V-aţi imaginat vreodată cum este să te copleşească boala, iar existenţa de zi cu zi să devină un chin? Probabil că foarte puţini dintre dumneavoastră v-aţi pus în locul acestor bătrâni…

 

Ne-am bucurat să descoperim în comuna Conţeşti, din judeţul Dâmboviţa, un Centru de Asistenţă cu aspect intim, un spaţiu unde să-ţi trăieşti ultimii ani din viaţă fără regrete. Primarul Marian Alexandru ne-a declarat că administraţia locală a reuşit să implementeze cu succes, cu fonduri europene nerambursabile, un proiect de extindere şi reabilitare, în valoare de 2,6 milioane de lei, fără TVA. Investiţia a fost dată la gata pe 21 mai 2015.

Citește mai mult

Bătrânețea nu trebuie să fie neapărat însoțită de singurătate și neputință pentru bătrânii care nu pot primi sprijinul direct al familiei.  O soluție poate fi Centrul de Asistență de la Mereni, comuna Conţeşti, unde autoritățile au reamenajat o şcoală nefolosită, transformând imobilul într-un cămin de bătrâni la standarde europene. Clădirea este amplasată într-un cadru natural deosebit, în vecinătatea unei păduri şi a unui curs de apă. Accesul se face facil, drumul fiind betonat şi asigurând legătura cu DN 71, Bucureşti-Târgovişte-Sinaia.

Citește mai mult

Trei din cele nouă sate componente ale comunei Conţeşti vor fi racordate la reţeaua de apă potabilă, după ce vineri, 9 mai, a fost dată în folosinţă staţia de pompare. Investiţia a fost începută în urmă cu 3 ani, însă primele demersuri au fost efectuate în 2004! Primarul Marian Alexandru a ţinut să precizeze că “naşul” acestui proiect a fost senatorul Valentin Calcan, omul care a luat documentaţia întocmită de către administraţia locală şi a bătut la uşile potrivite pentru ca, iată, un vis să devină realitate. A mai spus edilul că lucrările s-ar fi prelungit pe mai mulţi ani dacă nu s-ar fi implicat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Citește mai mult

Echipa emisiunii Gospodarii de la MDITV a poposit săptămâna aceasta în comuna Conțești. Pentru început, a poposit într-o fermă zootehnică model în județul Dâmbovița, pentru ca apoi să descopere tehnologia de producere a ciupercilor, fiindcă la Conțești funcționează cea mai mare ciupercărie din zona de sud a României.

ZOOTEHNIE DUPĂ MODEL EUROPEAN LA CONȚEȘTI

Ion Patentașu este inginer constructor, dar asta nu l-a împiedicat să pună bazele unei afaceri în domeniul agricol. A construit la Conțești, cu fonduri europene nerambursabile și, evident, punând la bătaie și propriile resurse financiare, o fermă zootehnică după model occidental. În ferma zootehnică de la Conțești sunt crescute vaci românești, franțuzești și austriece. Ion Patentașu ne-a mărturisit că, oricât de performantă este o rasă de vaci, dacă fermierul nu știe să le asigure condiții optime de hrană și îngrijire, producția scade considerabil.

Citește mai mult

Primar tânăr, dinamic, ambiţios. Iată formula succesului la Conţeşti, comună care a parcurs o bună bucată din drumul dezvoltării în stil european. Într-o perioadă de criză economică profundă, când alte administraţii locale abia reuşesc să-şi asigure bani pentru utilităţile curente (apă, iluminat, salarii), la Conţeşti se investeşte.

Localnicii ne-au mărturisit cu mâna pe inimă, la doi ani de la momentul electoral din 2008, că au câştigat atunci când au hotărât să meargă pe mâna lui Marian Alexandru. Edilul le arată în continuare preocupare pentru soarta comunei.

Citește mai mult

Comuna Conţeşti dispune în momentul de faţă de unul dintre cele mai moderne sedii de primărie din judeţ. Meritul definitivării acestei construcţii, începută cu mai mulţi ani în urmă, aparţine edilului Marian Alexandru, care a tăiat astăzi, 28 aprilie, panglica inaugurală în prezenţa a zeci de invitaţi, precum şi a numeroşi localnici.

Cu emoţie, Marian Alexandru şi-a amintit că în urmă cu un an bătea străzile comunei, împreună cu prietenii de suflet, de altfel principalii săi susţinători, şi nici măcar nu era convins că va fi ales primar al Conţeştiului, iar acum, iată, inaugurează un sediu administrativ de nivel european…

Citește mai mult

La eveniment, alaturi de artizanii acestei reusite, a participat fostul international Gica Popescu, unul dintre cei mai valorosi fotbalisti pe care i-a dat Romania.

Luni seara, la Contesti, s-a consumat o premiera nu numai la nivelul judetului Dambovita. A fost inaugurata prima baza sportiva din mediul rural, in cadrul programului national finantat de Guvernul Romaniei. Investitia are o valoare totala de 7,12 miliarde de lei vechi, cofinantarea fiind asi­gurata de Consiliul Judetean Dambovita si Consiliul Local Contesti.

Citește mai mult

Fostul internaţional Gică Popescu a participat, luni, la Conţeşti, în judeţul Dâmboviţa, la inaugurarea primei baza sportive din România realizată în baza OG 7/2006 prin Programul de dezvoltate a infrastructurii din spaţiul rural.

Complexul sportiv cuprinde un teren de fotbal, pista de atletism şi nocturnă, costând 750.000 de lei, bani alocaţi de Guvern, Consiliul Local Conţeşti şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Întrebat de jurnalişti despre baza sportivă, Gică Popescu a răspuns că „acest complex sportiv este necesar, iar asemenea baze ar trebui în toată ţara”.

Citește mai mult

Baza Sportivă din localitatea dâmboviţeană Conţeşti a fost inaugurată, aseară, în prezenţa fostului internaţional român Gheorghe Popescu.  Acesta a dat autografe, s-a fotografiat cu fanii şi a ţinut să precizeze că realizarea unor astfel de obiective va reuşi să ridice sportul românesc.

Complexul de la Conţeşti este primul obiectiv de acest gen din ţară, finalizat prin programul de dezvoltare a infrastructurii unor baze sportive din mediul rural.

Citește mai mult

Un eveniment de prima importanta pentru dezvoltarea localitatii s-a produs, ieri, la Primaria Contesti. In prezenta senatorului Valentin Calcan, primarul Marian Alexandru si reprezentantii firmei au semnat documentele premergatoare unei mari investitii a Butan Gas.

Citește mai mult