Who's online

We have 76 guests online

Cautare

La Contesti, a fost inaugurata prima baza sportiva rurala PDF Print E-mail
User Rating: / 0
PoorBest 
Written by Administrator   
Tuesday, 17 August 2010 14:57

La eveniment, alaturi de artizanii acestei reusite, a participat fostul international Gica Popescu, unul dintre cei mai valorosi fotbalisti pe care i-a dat Romania.

Luni seara, la Contesti, s-a consumat o premiera nu numai la nivelul judetului Dambovita. A fost inaugurata prima baza sportiva din mediul rural, in cadrul programului national finantat de Guvernul Romaniei. Investitia are o valoare totala de 7,12 miliarde de lei vechi, cofinantarea fiind asigurata de Consiliul Judetean Dambovita si Consiliul Local Contesti.

Cei care au vizitat moderna baza sportiva, cum spuneam mai devreme, un nou punct de reper pe harta judetului, s-au convins ca rezultatul merita toate eforturile si cheltuiala facute. Au fost ridicate vestiare, grupuri sanitare, exista apa curenta si tot confortul. Spatiile sunt generoase, iar terenul de fotbal este impecabil, dotat fiind, inclusiv, cu instalatie de nocturna. La momentul festiv au participat, alaturi de primarul Marian Alexandru, Florin Popescu-presedintele Consiliului Judetean, prefectul Iancu Caracota si senatorul PD-L, Valentin Calcan, oameni care, prin demersurile facute, au avut o contributie esentiala in materializarea proiectului. Surpriza a constituit-o prezenta fostului international Gica Popescu, asa cum ne-am putut convinge, un monument de modestie si bun simt. Extrem de volubil, Gica Popescu a spus ca este impresionat de ce a vazut la Contesti: Pentru fotbal si sportul de performanta, in general, este nevoie de o infrastructura dezvoltata. Eu am inceput sa joc fotbal pe maidan, dar acum este nevoie de cu totul altceva. Este un lucru extraordinar ce s-a facut aici, la Contesti si cei care au construit aceasta baza merita toate felicitarile. Obisnuit mai mult cu munca decat cu vorba, Marian Alexandru, primarul comunei, a multumit conducerii judetului si tuturor celor care au pus umarul pentru ca prima baza sportiva rurala sa fie inaugurata la Contesti. O realizare notabila, si in plan personal, dupa numai un an de mandat. Am inaugurat, astazi, un obiectiv la dispozitia copiilor si tinerilor care vor sa il urmeze pe Gica Popescu. Este prima baza sportiva finalizata pe O.G. 7 si multumesc celor care au contribuit la acest proiect. In Dambovita, mai sunt in lucru inca 33 de baze sportive, numar semnificativ mai mare decat media pe tara, a declarat Florin Popescu, presedintele Consiliului Judetean. Ca o scurta concluzie, baza sportiva de la Contesti este un punct de reper, un exemplu care trebuie, cat mai repede, urmat. Nu pentru ca ar trebui reeditate editiile Daciadei, dar pentru ca tinerii din mediul rural sa aiba o alternativa. Asa cum a remarcat si premierul Emil Boc, cu prilejul vizitei efectuate in Dambovita, in luna iulie, sportul inseamna sanatate si vitalitate. Tinerii care fac sport nu au timp de prostii. Seara s-a incheiat in aceeasi nota, cu un meci de fotbal demonstrativ, sustinut de echipa locala in compania F.C. Municipal Targoviste.

Sursa: DAMBOVITA

 

Add comment

Comentariile care con?in termeni vulgari ?i injurii nu vor fi publicate. V? rug?m s? comenta?i n limita bunului sim?!


Security code
Refresh