Who's online

We have 48 guests online

Căutare

Altii despre noi


La Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice din Mereni, bătrânii îşi trăiesc fără regrete ultimii ani din viaţă PDF Print E-mail
Written by Primaria Contesti   
Sunday, 31 May 2015 13:54

V-aţi întrebat vreodată ce simte o persoană care, după o viaţă de muncă, îşi trăieşte neputinţa singură? V-aţi imaginat vreodată cum este să te copleşească boala, iar existenţa de zi cu zi să devină un chin? Probabil că foarte puţini dintre dumneavoastră v-aţi pus în locul acestor bătrâni...

 

Ne-am bucurat să descoperim în comuna Conţeşti, din judeţul Dâmboviţa, un Centru de Asistenţă cu aspect intim, un spaţiu unde să-ţi trăieşti ultimii ani din viaţă fără regrete. Primarul Marian Alexandru ne-a declarat că administraţia locală a reuşit să implementeze cu succes, cu fonduri europene nerambursabile, un proiect de extindere şi reabilitare, în valoare de 2,6 milioane de lei, fără TVA. Investiţia a fost dată la gata pe 21 mai 2015.

 
Bătrâneţe liniştită la Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice Mereni, comuna Conţeşti! PDF Print E-mail
Written by Primaria Contesti   
Sunday, 31 May 2015 13:25

Bătrânețea nu trebuie să fie neapărat însoțită de singurătate și neputință pentru bătrânii care nu pot primi sprijinul direct al familiei.  O soluție poate fi Centrul de Asistență de la Mereni, comuna Conţeşti, unde autoritățile au reamenajat o şcoală nefolosită, transformând imobilul într-un cămin de bătrâni la standarde europene. Clădirea este amplasată într-un cadru natural deosebit, în vecinătatea unei păduri şi a unui curs de apă. Accesul se face facil, drumul fiind betonat şi asigurând legătura cu DN 71, Bucureşti-Târgovişte-Sinaia.

 
Primarul de la Conţeşti tace şi face! Încep racordurile la reţeaua de apă PDF Print E-mail
Written by Primaria Contesti   
Tuesday, 20 May 2014 10:15

Trei din cele nouă sate componente ale comunei Conţeşti vor fi racordate la reţeaua de apă potabilă, după ce vineri, 9 mai, a fost dată în folosinţă staţia de pompare. Investiţia a fost începută în urmă cu 3 ani, însă primele demersuri au fost efectuate în 2004! Primarul Marian Alexandru a ţinut să precizeze că “naşul” acestui proiect a fost senatorul Valentin Calcan, omul care a luat documentaţia întocmită de către administraţia locală şi a bătut la uşile potrivite pentru ca, iată, un vis să devină realitate. A mai spus edilul că lucrările s-ar fi prelungit pe mai mulţi ani dacă nu s-ar fi implicat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Last Updated on Tuesday, 20 May 2014 21:34
 
PERFORMANȚĂ ÎN VREMURI DE CRIZĂ! La Conțești, sectorul agricol se dezvoltă în ciuda opreliștilor birocratice. VEZI VIDEO! PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 13 February 2013 09:53

Echipa emisiunii Gospodarii de la MDITV a poposit săptămâna aceasta în comuna Conțești. Pentru început, a poposit într-o fermă zootehnică model în județul Dâmbovița, pentru ca apoi să descopere tehnologia de producere a ciupercilor, fiindcă la Conțești funcționează cea mai mare ciupercărie din zona de sud a României.

ZOOTEHNIE DUPĂ MODEL EUROPEAN LA CONȚEȘTI

Ion Patentașu este inginer constructor, dar asta nu l-a împiedicat să pună bazele unei afaceri în domeniul agricol. A construit la Conțești, cu fonduri europene nerambursabile și, evident, punând la bătaie și propriile resurse financiare, o fermă zootehnică după model occidental. În ferma zootehnică de la Conțești sunt crescute vaci românești, franțuzești și austriece. Ion Patentașu ne-a mărturisit că, oricât de performantă este o rasă de vaci, dacă fermierul nu știe să le asigure condiții optime de hrană și îngrijire, producția scade considerabil.

Last Updated on Wednesday, 13 February 2013 10:14
 
Model de administraţie europeană: Conţeşti PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 17 August 2010 15:01

Primar tânăr, dinamic, ambiţios. Iată formula succesului la Conţeşti, comună care a parcurs o bună bucată din drumul dezvoltării în stil european. Într-o perioadă de criză economică profundă, când alte administraţii locale abia reuşesc să-şi asigure bani pentru utilităţile curente (apă, iluminat, salarii), la Conţeşti se investeşte.

Localnicii ne-au mărturisit cu mâna pe inimă, la doi ani de la momentul electoral din 2008, că au câştigat atunci când au hotărât să meargă pe mâna lui Marian Alexandru. Edilul le arată în continuare preocupare pentru soarta comunei.

 
« StartPrev123NextEnd »

Page 1 of 3
 

Vremea în Conţeşti