Who's online

We have 27 guests online

Căutare

Sfaturi practice pentru a preîntâmpina incendiile PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Thursday, 03 February 2011 14:43

În ultima perioadă, a crescut numărul incendiilor produse la gospodăriile populaţiei, cauzate în principal de sistemele de încălzire (sobe cu/fără acumulare de căldură, coşuri pentru evacuarea fumului) şi instalaţiile electrice exploatate necorespunzător.

Pentru a preîntâmpina producerea unor astfel de evenimente, care se pot sfârşi tragic (cu pierderi de vieţi omeneşti şi pagube materiale importante), Serviciul Prevenirea Incendiilor din cadrul I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa vă reaminteşte câteva măsuri preventive ce trebuie respectate pentru siguranţa dumneavoastră:

 
Măsuri pentru stimularea înfiinţării de microîntreprinderi de către tineri PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Thursday, 03 February 2011 14:38

Executivul a adoptat Ordonanţa de urgenţă pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri, precum şi Hotărârea pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a ordonanţei, a declarat premierul Emil Boc la finalul şedinţei de astăzi. 

„Guvernul va sprijini înfiinţarea a cel puţin 1100 de firme de către tineri întreprinzători”, a anunţat primul-ministru Emil Boc, precizând că sprijinirea mediului de afaceri şi a întreprinzătorilor reprezintă o prioritate pentru Executiv.

Şeful Executivului a declarat că Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM acordă alocaţii financiare nerambursabile reprezentând cel mult 50% din valoarea proiectului de investiţii, dar nu mai mult de 10.000 euro. Se acordă garanţii de stat până la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, dar nu mai mult de 80.000 euro, prin intermediul Fondului de Garantare.

 
Acordarea venitului minim garantat, conditionata de bunurile aflate in proprietate PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 31 January 2011 19:26

Venitul minim garantat va fi acordat acelor persoane care fac parte din categorii aflate in segmentul de excluziune sociala, si care fac munca in folosul comunitatii, potrivit normelor metodologice de aplicare a Legii privind venitul minim garantat. De asemenea, persoanele care detin aparate de filmat, scutere, utilaje agricole sau depozite bancare sunt excluse de la plata acestor drepturi.

Hotararea Guvernului nr. 50/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 76, din 28 ianuarie 2011.

 
Taxa de poluare creşte cu 50% de la 1 ianuarie 2011 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 27 December 2010 00:00

În funcţie de vechime şi de capacitatea cilindrică a maşinii, taxa de poluare va creşte în medie cu 45-50%, cu accent pe creşterea taxei pentru autovehicule mai vechi de 10 ani.

Ministrul Mediului a explicat că în anul 2010 au fost importate circa 120 de mii de maşini, din care mai mult de jumătate având mai mult de 10 ani vechime, în timp ce statul a acordat, prin voucherele distribuite prin Programul de reînnoire a parcului auto, circa 722 de milioane de lei din Fondul de mediu pentru casarea maşinilor mai vechi de 10 ani.

 
« StartPrev1112NextEnd »

Page 12 of 12
 

Vremea în Conţeşti