Who's online

We have 31 guests online

Căutare

A ÎNCEPUT CAMPANIA SAPS 2013! Cererile se primesc fără penalități până la data de 15 mai PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 12 March 2013 09:35

 

La 1 martie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură a demarat campania de primire a cererilor de subvenţie pe suprafaţă aferente anului 2013. Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, fermierii trebuie să depună la centrele APIA, până pe 15 mai 2013, o singură cerere de plată. Pentru cererile de plată depuse începând cu data de 15 mai, se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 10 iunie 2013, cererea de sprijin nu mai este admisă la calculul plăţii pentru anul în curs.

Sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel puţin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare.

 
TOTUL DESPRE IMPOZITUL PE VENITUL AGRICOL! Vezi aici câți bani trebuie să dați la stat pentru terenurile sau animalele deținute PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 12 March 2013 09:16

 

Ministerul Finanţelor a pus la punct normele metodologice de plată a impozitelor pe veniturile din agricultură, stabilind plafoanele minime de scutire, după cum urmează:

- până la două hectare cultivate cu plante oleaginoase, hamei, cartofi şi sfeclă de zahăr

- până la 1,5 hectare de pomi şi legume pentru boabe, respectiv: mazăre, fasole, bob, linte, năut și lupin

- până la un hectar cultivat cu tutun

- până la 0,5 hectare cultivate cu legume în câmp sau cu viță de vie aflată pe rod

- până la 0,2 hectare cu legume cultivate în sere și solarii şi până la 0,3 hectare cultivate cu flori și plante ornamentale

Stabilirea venitului anual în sectorul vegetal se face pe baza unor norme de venit publicate de Ministerul Finanțelor Publice astfel:

 
LA MULŢI ANI, FEMEIE! PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Thursday, 07 March 2013 23:13

Parfumul florilor de primăvară, roua dimineţilor calde, adierea vântului blând al celui mai frumos anotimp, toate acestea să-şi găsească locul în sufletul dumneavoastră, doamnelor şi domnişoarelor din comuna Conţeşti.

LA MULŢI ANI!

Nicolae Alexandru Marian, primarul comunei Conţeşti

 

Last Updated on Thursday, 07 March 2013 23:22
 
PERFORMANȚĂ ÎN VREMURI DE CRIZĂ! La Conțești, sectorul agricol se dezvoltă în ciuda opreliștilor birocratice. VEZI VIDEO! PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 13 February 2013 09:53

Echipa emisiunii Gospodarii de la MDITV a poposit săptămâna aceasta în comuna Conțești. Pentru început, a poposit într-o fermă zootehnică model în județul Dâmbovița, pentru ca apoi să descopere tehnologia de producere a ciupercilor, fiindcă la Conțești funcționează cea mai mare ciupercărie din zona de sud a României.

ZOOTEHNIE DUPĂ MODEL EUROPEAN LA CONȚEȘTI

Ion Patentașu este inginer constructor, dar asta nu l-a împiedicat să pună bazele unei afaceri în domeniul agricol. A construit la Conțești, cu fonduri europene nerambursabile și, evident, punând la bătaie și propriile resurse financiare, o fermă zootehnică după model occidental. În ferma zootehnică de la Conțești sunt crescute vaci românești, franțuzești și austriece. Ion Patentașu ne-a mărturisit că, oricât de performantă este o rasă de vaci, dacă fermierul nu știe să le asigure condiții optime de hrană și îngrijire, producția scade considerabil.

Last Updated on Wednesday, 13 February 2013 10:14
 
« StartPrev12345678910NextEnd »

Page 10 of 12
 

Vremea în Conţeşti